Війна вигідна для ЛГБТ? У Freedom House відзначили зменшення в Україні «гомофобії»
  • Птн, 12/05/2023 - 14:45

На початку повномасштабної війни більша частина активних борців проти руху ЛГБТ стала в авангарді збройного захисту країни, що суттєво полегшило діяльність згаданого руху.

 

Цю обставину частково визнають самі прихильники ЛГБТ-ідеології. Зокрема, вона була відзначена у річному звіті організації Freedom House.

«Загалом, у 2022 році зафіксували 105 випадків дій на ґрунті гомофобії / трансфобії, дискримінації та інших порушень прав людини. Уже кілька років поспіль ми спостерігаємо тенденцію до зниження кількості зафіксованих кейсів», – йдеться у звіті. Під «порушеннями» маються на увазі як побутові випадки реагування на демонстрацію сексуальних відхилень, так і випадки цілеспрямованої протидії діяльності ЛГБТ-організацій. Зменшення кількості таких випадків автори звіту серед іншого пояснюють зосередженням противників ЛГБТ-ідеології на війні.

«У 2022 році значно знизилася кількість нападів на ЛГБТ+-центри/заходи або активістів з боку ультраправих угруповань через відсутність публічних ЛГБТ+-заходів і перемикання уваги опонентів до військових справ», – говориться у документі.

Водночас звіт містить нарікання у бік захисників України, які демонстрували «гомофобію» та «трансфобію».

З іншого боку, звіт містить кілька абзаців, присвячених темі «ЛГБТ-військових». Його автори стверджують, що «переважна більшість ЛГБТ+ військовослужбовців, як і взагалі ЛГБТ+ людей в українському суспільстві, воліють не розголошувати свою сексуальну орієнтацію або ґендерну ідентичність поза межами вузького кола довірених осіб, побоюючись негативної реакції».