Візит «Ad limina» Польської Єпископської Конференції
  • Суб, 08/02/2014 - 14:02

У п’ятницю, 7 лютого 2014 р., Папа Франциск приймав на спільній зустрічі польських єпископів, що прибули до Риму з візитом «Ad limina apostolorum». Вітаючи Наступника святого Петра, Архиєпископ Перемиський Юзеф Міхалік, Президент Єпископської Конференції Польщі, ще раз запросив його на Всесвітній День Молоді, який 2016 року повинен відбутися у Кракові, збігаючись з 1050-ю річницею Хрищення Польщі.

Представляючи Святішому Отцеві загальний стан Церкви в країні, голова місцевого єпископату підкреслив єдність ієрархії в питаннях віри, моралі та душпастирської дисципліни. Про належне приготування духовенства дбають десятка католицьких університетів та богословських факультетів, а у семінаріях навчаються майже 4300 кандидатів до священства.

У приготованій з цієї нагоди промові, серед різних речей, Папа звернув увагу на важливість молодіжного душпастирства. Насамперед, у контексті кризи сім’ї слід замислитися над тим, «як покращити приготування молоді до подружжя, так щоб вони могли дедалі більше відкривати красу цього союзу, який, добре оснований на любові та відповідальності, здатний подолати випробування, труднощі та егоїзм шляхом взаємного прощення».

У контексті ВДМ 2016 Папа скерував свою думку до молоді, яка, за його словами, «поруч з похилими віком є надією Церкви». «Сьогодні світ, багатий інформаційними засобами, пропонує нові можливості спілкування, але, одночасно, зменшує особисті взаємини з безпосереднім контактом, взаємообмін цінностями та спільними сподіваннями. Однак, у серцях молоді існує прагнення чогось глибшого, щоб би змогло надати повноту цінності їхній особистості», – зауважив Святіший Отець, наголосивши на необхідності виходити назустріч цьому прагненню.

Текст із сайту Радіо Ватикану