Владика Теодор молився з дітьми, які беруть участь у «Веселих канікулах з Богом» при Архикатедрі
  • Птн, 10/07/2015 - 10:56

9 липня, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) відвідав дитячо-юнацький табір «Веселі канікули з Богом», який цими днями відбувається при Архикатедральному Соборі Тернополя. Архиєрей цікаво порозмовляв з дітьми, благословив їх та помолився з ними вервицю за мир в Україні.

Щоденно на табір збирається близько 350 дітлахів. Семінаристи Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого та аніматори їх розважають співами, іграми, танцями, а також навчають християнським цінностям. Власне, табір відбувається під гаслом «Дозвілля в радості і без гріха». Дітей віком від 8 до 16 років вчать християнським цінностям, використовуючи різні методи, а також проводять різноманітні ігри, сценки, пісні, діти майструють виробів своїми руками, беруть участь у флешмобах тощо.

Табір відбувається з благословення архиєпископа і митрополита Василія (Семенюка).

«Оскільки цього року УГКЦ переживає рік пам'яті митрополита Шептицького, тематику табору зробили і в цьому напрямку. Ми хочемо, щоб школярі на канікулах не лише відпочивали, але й навчилися чогось доброго та корисного", - розповідає семінарист Роман Демуш.

Дитячо-юнацький табір «Веселі канікули з Богом» триватиме при Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці до 12 липня.

прес-служба Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії