Владика Венедикт про любов та образ Божий у людині на святкуванні Дня іконописця в УКУ
  • Суб, 01/11/2014 - 17:07

«Ікона вже давно написана, а іконописці мають її лише відкрити, показати світові», - владика Венедикт про любов та образ Божий у людині на святкуванні Дня іконописця в УКУ

«Всі ми жаліємось і маємо претензії, що у Церкві немає любові, доброти, прощення. Але не усвідомлюємо того, що всі ми творимо Церкву, щось додаємо, або віднімаємо до неї», - сказав єпископ.

На прикладі історії з матір’ю Терезою, владика Венедикт звернув увагу на Бога як основного посередника між людьми. «Якщо ми когось любимо, хто причиняє мені прикрість і біль, тоді ми між мною і тією особою ставимо Бога, і тоді вже Бог діє, а не я», - сказав єпископ.

Про образ Божий в людині проповідник висловився як про ікону. «Навіть коли ікона понищена і ми не до кінця можемо розібрати, чий там лик, ми з благоговінням беремо її в руки. Так само з благоговінням маємо ставитись до кожної людини, якою б вона не була, розуміючи, що вона носить у собі той образ Божий, - зауважив єпископ і пригадав твердження іконописців, котрі кажуть, що «ікона вже давно написана, а іконописці мають її лише відкрити, показати світові».

Іванна Рижан