Владика Венедикт зустрівся з учасниками прощі на Святу Землю
  • Чтв, 05/06/2014 - 13:24

У Природному заповіднику «Розточчя», що в смт. Івано-Франкове Львівської обл., відбулася зустріч паломників на Святу Землю 2013 р. з духівником прощі, владикою Венедиктом, єпископом-помічником Львівської архиєпархії.

Після Молебню до Пресвятої Богородиці, який спільно молились з нагоди Архиєпархіальної прощі дітей до с. Страдч, учасники зустрічі продовжили спілкування у чудовому місці Львівщини – Природному заповіднику «Розточчя».

Примітно, що на базі цього заповідника – «єдиного у Львівській області», – за словами його директора, п. Ярослава Бовта, – створено Християнсько-екологічний центр. Метою Центру є формування християнської відповідальності за природне довкілля, збереження та розвиток християнських, екологічних, етнографічних та культурних традицій рідного краю через поглиблення християнсько-екологічного навчання молоді, еколого-освітню пропаганду та практичні природоохоронні заходи. Як зазначають співробітники Заповідника, вони працюють над тим, щоб зробити Християнський центр осередком навчання, відпочинку та творчості на лоні природи.

Науковець, п. Галина Стрямець, розповіла  про співпрацю Заповідника з Park Narodowy Roztochany (Республіка Польща) над створенням транскордонного українсько-польського біосферного резервату, який дасть можливість на міжнародному рівні дбати про охорону довкілля та сталий розвиток місцевих громад.

Іванна Рижан