Владика Венедикт на прикладі Пресвятої Богородиці закликав усіх бути відкритими на Господнє провидіння
  • Чтв, 09/01/2014 - 00:44

«В другий день по Різдвяних святах - це сьогодні ми святкуємо празник Собору Пресвятої Богородиці, згідно церковної традиції у якій наступного дня після великого свята святкуємо пам’ять тієї особи, яка найбільше до цього причетна» - сказав Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський 8 січня 2014 р. у своєму слові під час пастирських відвідин храму Святого архистратига Михаїла, що у Львові (вул. Винниченка, 22).

«Вона, яка народила Божого сина, можемо думати, що їй пощастило, - продовжив далі єпископ про Матір Спасителя, - однак не Бог Її вибрав, а Вона вибрала саму себе. Вона через своє досконале, святе і праведне життя стала спосібною, що Бог прийшов і втілився в Її лоні. Така звичайна жінка, тендітна виконала таку велику місію».

Підсумувавши вище сказане, владика Венедикт на прикладі Пресвятої Богородиці закликав усіх бути відкритими на Господнє провидіння і Божу волю: «Тому святкуючи сьогодні Собор Пресвятої Богородиці, розуміючи, що Бог зробив таке велике чудо в особі Пресвятої Богородиці, будьмо певні, що Бог зі своєї великої любові кожному з нас може зробити великі речі» - резюмував єпископ.

По завершенні Богослуження архиєрей подякував усім за спільну молитву та уділив своє архипастирське благословення.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua