За плоди гідної праці молились у Львівській Архиєпархії УГКЦ
  • Птн, 09/10/2015 - 16:44

З благословення Верховного Архиєпископа і Митрополита Ігоря (Возьняка) та за ініціативою Комісії УГКЦ Справедливість і Мир в середу, 7 жовтня 2015 з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю у храмах Львівської Архиєпархії УГКЦ молилися за плоди гідної праці в Україні.

Окремою молитвою-зверненням у часі Божественної Літургії цього дня просили про Боже благословення, утвердження у вірі та щедрі плоди праці задля блага і користі нашого українського народу. Також спільною молитвою після богослуження до святого Йосифа, покровителя працівників, було привернено увагу на християнське бачення гідності праці, яка здатна освячувати, змінювати та переображувати родинне та суспільне життя у світлі соціального вчення Церкви:

«Незалежно від свого об’єктного значення, праця повинна спрямовуватися на особу, яка її виконує, адже кінцевою метою будь-якої праці завжди лишається людина. Попри те, що не можна нехтувати важливістю об’єктної складової праці стосовно до її якості, ця складова, все ж таки, повинна підпорядковуватися самореалізації людської особи, а отже – суб’єктному виміру праці. Таким чином, можна стверджувати, що праця існує для людини, а не людина для праці». (п. 272 Компендіуму Соціальної Доктрини Церкви про гідну працю).