Заклик Папи: нехай в Сирії замовкне зброя
  • Суб, 31/05/2014 - 19:20

«Глибоку стурбованість невирішеною сирійською кризою» висловив Папа Франциск у посланні учасникам зустрічі, організованої в Римі Папською радою «Cor Unum»: для того, щоб зброя замовкла, необхідні переговори.

Ми ризикуємо звикнути до сирійської кризи: Святіший Отець говорить безпосередньо про трагедію, яку в наші дні переживають мільйони людей. Папа не приховує свого «великого болю» через небезпеку «забуття щоденних жертв, невимовних мук тисяч біженців, серед яких люди похилого віку і діти, які страждають, а іноді і вмирають від голоду і хвороб, викликаних війною». Ця хвороблива байдужість, пише Папа, виходить від єдиної недуги: «глобалізації байдужості».

Звертаючись до католицьких благодійних організацій, Святіший Отець нагадує, що їх гуманітарна допомога і діяльність в ім'я довгоочікуваного миру є «вірним вираженням любові Бога до Своїх пригноблених і страждаючих дітей». «Бог чує їх крик, - пише Папа Франциск, - Він знає про їх страждання і бажає їх звільнити; ви ж даєте Богу ваші руки і здібності».

Святіший Отець закликає католицькі благодійні організації до співпраці з місцевими християнськими громадами і з їх пастирями, але також до «діалогу між різними сторонами» для того, щоб краще скоординувати свої зусилля і «надати підтримку помісним Церквам і всім жертвам війни, незалежно від етнічних, релігійних чи соціальних відмінностей».

Далі Папа Франциск звертається «до совісті головних учасників конфлікту, світових організацій та всієї громадськості». «Ми всі розуміємо, що майбутнє людства, - пише Папа, - будується за допомогою миру, а не війни: війна руйнує, вбиває, доводить до злиднів людей і держави». Всі задіяні сторони Святіший Отець закликає до гуманітарної допомоги, щоб змусити замовкнути зброю і сприяти переговорам, «першочерговою метою яких стане благо Сирії та всіх її жителів, а також тих, кому, на жаль, довелося втікати в інші місця і у кого є право на якнайшвидше повернення додому».

Папа Франциск звертається «до християнських спільнот, лику страждаючої Церкви, яка не втрачає надії». Святіший Отець не приховує своєї тривоги з приводу самого «їх виживання на території Близького Сходу». «Християнство, - пише Папа, - повинно мати можливість залишатися там, де знаходяться його витоки».
На закінчення звернення до учасників зустрічі, організованої в Римі Папською радою «Cor Unum», Папа Франциск висловлює подяку за їх благодійну та соціальну діяльність, яка є «важливим знаком близькості всієї Церкви, і зокрема Святішого Престолу, до сирійського народу і до інших народів Близького Сходу».

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va