Затримано підозрюваного у викраденні нагрудного хреста Бенедикта XVI
  • Пон, 09/10/2023 - 12:20

Через кілька місяців після викрадення нагрудного хреста, який належав Бенедикту XVI, поліція затримала підозрюваного в крадіжці у Чехії.

Нагрудний хрест папи – якого досі не знайшли – викрали в Баварії в червні цього року з вітрини на стіні храму Св. Освальда в місті Траунштайн.

За даними Управління кримінальної поліції Баварії, 53-річний підозрюваний – серійний злодій з історією майнових злочинів у кількох європейських країнах. На місці злочину чоловік залишив сліди, які дозволили його ідентифікувати, повідомляє CNA.

Як зазначають німецькі медіа, враховуючи серйозні попередні судимості підозрюваного, прокуратура передбачає кілька років позбавлення волі, якщо його визнають винним. Але влада, як повідомляється, розглядала можливість значного пом’якшення вироку, якщо пекторал буде повернуто.

Після видачі міжнародного ордеру на арешт зростаючий тиск змусив підозрюваного здатися поліції за місцем проживання в Чехії, повідомила поліція.

Зараз він перебуває під вартою в баварському містечку Траунштайн, хоча місцезнаходження вкраденого нагрудного хреста слідчим досі невідоме.

Нагрудний хрест, який папа Бенедикт XVI заповів храму Св. Освальда після свого зречення в 2013 році, має величезну цінність для католицької спільноти Траунштайна. Він носив його в останні дні свого понтифікату.

Зараз слідчі подвоюють зусилля, щоб знайти зниклий хрест. Поліція Баварії запропонувала винагороду в розмірі 1 тисячі євро за інформацію, яка допоможе його знайти.