Заява Президента Конференції Католицьких Єпископів Сполучених Штатів, стосовно кризи в Україні
  • Чтв, 06/03/2014 - 12:50

Єпископи Сполучених Штатів разом з десятками мільйонів католиків Сполучених Штатів, нащадків вихідців зі Східної Європи, приєднуються до Папи Франциска в підтримці й молитві за народ України, за завершення існуючого напруження й ускладнюючих подій, які продовжують розгортатися в Україні. Ми вдячні за заклик Папи Франциска “докласти всіх зусиль, щоб подолати непорозуміння й побудувати разом майбутнє країни”.
 

Героїчне свідчення провідників Української Греко-Католицької та Латинської Католицької Церков, які твердо відстоюють людські права й демократію, вселяють в нас надію, що у відбудові громадянського суспільствапереважать мирні засоби.

Століття католики в Україні були жорстоко переслідувані,а католицизм навіть визнаний поза законом. Тому ми піднімаємо наші голоси на захист релігійної свободи в Україні та прав, яким загрожують агресивні дії, що здійснюються в країні.

Разом з моїми братами єпископами, я прошу католицькі спільноти Сполучених Штатів, які збираються в середу на початок Великого Посту, молитися за мирне розв’язання цієї кризи, яке забезпечить справедливість і фундаментальні людські права для довгостраждаючого й пригнобленого народу.

4 березня 2014 року

владика Йозеф Куртц, Архиєпископ Луїсвілла,
Президент Американської Єпископської Конференції

Джерело: http://news.ugcc.org.ua