Землетрус в Еквадорі: зруйнований монастир, загинула монахиня і п'ять послушниць
  • Втр, 19/04/2016 - 13:21

Серед жертв землетрусу, що стався в Еквадорі 16 квітня, - католицький монастир і його мешканці: монахиня і п'ять послушниць. Всього жертвами стихії стали щонайменше 272 людини, понад 2000 отримали поранення.

Стихія не пощадила громаду Служебниць дому Матері в приморській Прієто Плайя. Як стало відомо агентству Fides, рятувальники змогли прибути на місце лише через добу після руйнівних підземних поштовхів.

Серед руїн монастирського будинку були знайдені тіла 33-річної сестри Клер Крокет (уродженка Ірландії, вона прожила в Еквадорі 15 років) і п'ятьох послушниць - Хасміни, Марії Аугусти, Марії, Валерії та Каталіни. Ще три монахині - іспанка Естела, еквадорка Моралес Мерлі і ірландка Тереза Райан, а також дві еквадорські послушниці Гвадалупе і Мерседес - отримали травми, але були врятовані.

За іншими відомостями, сестра Клер загинула, коли виводила людей з-під завалів, що утворилися на місці школи, яку утримували монахині і яка була повністю зруйнована землетрусом.

Католицькі єпископи Еквадору висловили свою солідарність з постраждалими від стихійного лиха і оголосили збір коштів, призначених на надання допомоги жертвам.

За даними еквадорського секретаріату громадянської оборони, землетрус, що стався 16 квітня, був найпотужнішим за період з 1979 року. Його магнітуда склала 7,8 балів за шкалою Ріхтера. Зонами лиха оголошені шість тихоокеанських провінцій: Есмеральдас, Лос-Ріос, Манабі, Санта-Елена, Гуаяас і Санто-Домінго.