60 Пленарне засідання Конференції єпископів України
  • Срд, 06/03/2024 - 12:12

У середу, 6 березня у Брюховичах розпочалось 60 Пленарне засідання Конференції римсько-католицьких єпископів України. Крім розгляду важливих питань з життя Церкви в Україні, відбудеться зустріч та буде звершена Євхаристія під проводом кардинала Ґерхарда Мюллера.

Робочий день розпочався молитвою Утрені та Години читань, яку очолив єпископ-помічник Кам’янець-Подільської дієцезії Радослав Змітрович ОМІ.

Засідання розпочав Голова Конференції єпископів України єпископ Віталій Скомаровський молитвою за Батьківщину. Після привітання Апостольського нунція та секретаря нунціатури, до присутніх промовив кардинал Ґерхард Мюллер. У 2012-2017 рр. був префектом Конгрегації доктрини віри, очолював Міжнародну теологічну комісію та Папську біблійну комісію. Кардинал Мюллер представив для єпископів доповідь щодо сучасної ситуації Церкви, поділився досвідом та душпастирськими порадами як єпископам, зберігаючи послух Святішому Отцеві, працювати в сучасних умовах.

 

Цього ж дня кардинал матиме лекцію на тему «Місто Бога і місто людини згідно з енциклікою “Deus caritas est” Святішого Отця Бенедикта XVI» з нагоди 100-річчя заснування у Львові Польського Теологічного товариства та 10-річчя заснування Римсько-Католицького Теологічного товариства в Україні у Теологічному інституті св. Йосифа Більчевського.