Англія: Національна служба здоров’я забороняє приписувати дітям блокатори статевого дозрівання
  • Чтв, 14/03/2024 - 17:31

Лікарі в Англії більше не можуть призначати блокатори статевого дозрівання дітям, щоб полегшити зміну статі, згідно з оголошенням Національної служби охорони здоров’я (NHS).

«Блокатори статевого дозрівання... недоступні для дітей і молодих людей у разі гендерної невідповідності або гендерної дисфорії, оскільки немає достатніх доказів безпечності та клінічної ефективності», — йдеться після оновлення в розділі «лікування» гендерної дисфорії на сайті NHS England.

Препарати блокують природний розвиток дитини під час статевого дозрівання, перешкоджаючи виробленню таких гормонів, як тестостерон і естроген. Наприклад, вони перешкоджають збільшенню росту, розвитку грудей у дівчинки та росту волосся на обличчі у хлопчика, серед іншого, інформує CNA.

«Дітям, молодим людям та їхнім сім’ям настійно не рекомендується отримувати блокатори статевого дозрівання або гендерно-підтверджуючі гормони з нерегульованих джерел або онлайн-провайдерів, які не регулюються відповідними регуляційними органами Великобританії», — йдеться у тексті веб-сайту.