Ассізі: молитва за мир зібрала християн, юдеїв і мусульман
  • Срд, 30/10/2013 - 15:25

27 жовтня в італійському місті Ассізі відбулася традиційна міжконфесійна зустріч, яка, за бажанням блаженного Папи Івана Павла II, з 1986 збирає юдеїв, християн і мусульман, щоб підтвердити їх прихильність миру. Цього року в центрі уваги були роздуми про події на Близькому Сході та про можливі шляхи діалогу.

Разом з єпископом Ассізі монс. Доменіко Соррентіно та місцевим францисканським чернецтвом у зустрічі взяли участь латинський Патріарх Єрусалиму Фуад Туаль, ісламська делегація, а також делегація юдейської громади, яку очолив рабин Давид Розен,- директор департаменту з міжрелігійних зв'язків Американського єврейського комітету. Про значення цієї події розповів перед мікрофонами Ватиканського радіо директор прес-центру францисканського Священного Конвенту о. Енцо Фортунато:

«Відмовитися від своїх звичок, щоб зустрітися з іншим. Зустрітися з ним насамперед у вимірі людяності, привітності і постаратися, щоб кожна обставина стала приводом до миру: на нашій зустрічі це повторювалося не раз, але місія миру не закінчується тут, на святкуванні,- вона триває в справах малих, як і в справах великих.

Мир на землі народжується з мирного, вільного і беззбройного серця. Прикладом цьому став заклик Папи Франциска до молитви за те, щоб над Сирією розвіялися військові хмари. Ми помітили, що така молитва і ця міжконфесійна зустріч роблять світ більш вільним і увінчують його веселкою миру».

В основу зустрічі був покладений акцент на близькосхідній ситуації.

«Відомо,- зазначив о. Енцо Фортунато,- що ізраїльсько-палестинський конфлікт є матір'ю всіх війн, про що говорив ще у свій час блаженний Папа Іван Павло II. Тому хорошою ознакою є зустріч релігійних лідерів, що працюють день за днем, в тиші, заради миру на землі».

За матеріалами: http://ru.radiovaticana.va