Чилійські єпископи виступили на захист життя
  • Срд, 05/08/2015 - 10:40

В Палаті депутатів Чилі очікується голосування по проекту закону про аборти. Законопроект передбачає декриміналізацію абортів в трьох випадках: коли вагітність загрожує життю матері, коли плід має несумісні з життям вади і у випадках, коли жінка завагітніла в результаті насильства.

Напередодні голосування Конференція чилійських єпископів створила спеціальний інтернет-сайт під назвою «Спасибі життю». На його сторінках зібрані всі документи помісної Церкви, пов'язані з цією темою: сайт нагадує про те, що «ми всі покликані до життя», що зачатий плід є людиною від самого зачаття, що важливо підтримувати сім'ї і виховувати їх у дусі захисту життя. Тут також опублікований заключний документ 109-ї пленарної Асамблеї, що відбулася у квітні цього року під назвою «Право людини на гідне життя для всіх».

У тексті підкреслюється насамперед «повага і турбота» про кожного, хто стикається з реальністю абортів, які майже завжди є результат страждань і «граничного болю». Проте, йдеться далі, «аборт ніколи не несе в собі зцілення від цих травматичних переживань, і він ніколи не буває терапевтичним засобом». «Ми стверджуємо, - заявляють єпископи, - що аборт сам по собі не має лікувальної дії, щоб врятувати життя матері в небезпеці».

Що стосується драматичних випадків жінок, які завагітніли в результаті насильства, єпископи, визнаючи їх страждання і страждання їх сімей, закликають завжди поважати невинне життя і просять державу ініціювати програми підтримки для супроводу матерів, постраждалих від цих ситуацій.

Чилійські єпископи заявляють також про своє бажання «додати ще не народжених дітей в далеко не короткий список людей і груп, які в Чилі відтіснені на узбіччя життя, і яких, як каже Папа Франциск, перетворюють на покидьків».

«Ми закликаємо всі органи влади, - йдеться на завершення документа, - захищати кожну людину, особливо найслабших і беззахисних, любити і поважати мати і дитя: держава і суспільство повинні їм надавати всебічну підтримку».