Ці Біблійні вірші вам допоможуть
  • Птн, 21/09/2018 - 12:29

Ким би ми не були, якого віку, статусу, де б не були, але завжди шукаємо орієнтири, які допомагають нам у житті. Звичайно, завжди є сумніви, завжди мусимо зважувати, що обрати, що поставити в пріоритеті. Та для кожного, хто вірить і віддає своє життя під Господнє керівництво, хто орієнтується на Нього, значно простіше і легше вистоювати навіть у складних життєвих ситуаціях.

Люби ближніх!

„ Любі, коли Бог так полюбив нас, то й ми повинні один одного любити. Бога ніхто ніколи не бачив. Коли ми любимо один одного, то Бог у нас перебуває, і його любов у нас досконала.“ (1 Йоана 4: 11-12).

Цей вірш надихає замислитися над тим, яким є наше ставлення до людей. Адже воно визначає справжнє ставлення до Бога. Як можемо любити Того, кого не бачиш, якщо ненавидиш, кого бачиш?

Любіть людей. Піклуйтеся про них. Спробуйте вже зараз із посмішки і доброго слова. Тоді в серці зростатиме любов.

Люби ворогів

„ А я кажу вам: Любіть ворогів ваших і моліться за тих, що гонять вас“ (Матея 5:44).

Реагуючи злом на зло, негативом на негатив, ми його лише помножуємо. Єдина можливість згасити цю пожежу — відповідати добром на зло.

Зважте, тим, хто вас образив, зачепив гірше, ніж тобі, адже вони рaнять інших, бо самі теж зрaнені. Навіщо ображатися на тих, чия душа й так травмована? Просіть Бога для своїх кривдників зцілення і світла, і побачиш дивні зміни!

Довіряй Богу

„ Ні про що не журіться, але в усьому появляйте Богові ваші прохання молитвою і благанням з подякою. І мир Божий, що вищий від усякого уявлення, берегтиме серця й думки ваші у Христі Ісусі.“ (Филип’ян 4:6-7).

Довіряти — це не хвилюватися ні про що. А, відкривши перед Богом своє серце: страхи та прохання, потреби і бажання, з вірою чекати відповідей. Вони обов’язково будуть!

Прощай

„ І коли стоїте на молитві, прощайте, як маєте щось проти кого-небудь, щоб і Отець ваш, який у небі, простив вам провини ваші“ (Марка 11:25).

Можна навіть цілодобово молитися, та якщо душі затаїлося непрощення, воно створює бар’єр між вами і Божим милосердям і Його благословення.

Не здавайся!

„ Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам. Кожний бо, хто просить, одержує; хто шукає, знаходить; хто стукає, тому відчиняють.“ (Матея 7:7,8).

Не здавайтеся на шляху до своїх мрій, цілей, покликання, місії! Не соромтеся просити, шукати, стукати, домагатися. Така наполегливість дає чудові результати!

Крик душі

„ Візви до мене, і я обізвусь і об’явлю тобі велике і незбагненне, чого ти досі не знав“ (Єремії 33:3).

Часом для виходу на новий рівень життя, потрібно від щирого серця звернутися до Бога. Закричати! Кричати про те, що немає сил, що більше так не можете, що втомилися.

Такі щирі крики душі відчиняють двері до недоступного, в те, чого ти раніше не знали. Прийде нове розуміння, одкровення, новий поворот.

Так обіцяв Бог. А Він — не обманює.

Визнач свою міру

„Дайте, то й вам дасться: міру добру, натоптану, потрясену, переповнену дадуть вам. Якою бо мірою ви міряєте, такою й вам відміряють“ (Луки 6:38).

Це вірш ясно говорить про те, що ми самі визначаємо, що отримуємо в житті. Як ви судите про щось або про когось — так і про вас судитимуть.

Будете скупі — не очікуйте щедрості від інших. А коли даєте, то вам повернеться ще більше!

Вивчай Біблію

Нехай книга цього закону ніколи від твоїх уст не віддалиться, і розважатимеш над нею день і ніч, щоб пильно виконати все, що в ній написано; тоді бо матимеш успіх у твоїх справах і тоді буде тобі щастити“ (Ісуса Навина 1:8).

Вивчення Слова Божого забезпечить успіх у кожній сфері життя.

Саме з Біблії приходить справжня мудрість, розуміння того, як все працює насправді.

Якщо прагнете бути мудрими, щасливими, то від нині почніть читати Біблію, хоча б щодня по віршу, розважаючи над прочитаним. Тоді й мислення змінюватиметься, а відповідно, і якість життя.

Шукай розраду в Бозі

„ Втішайся в Господі, і він сповнить тобі бажання твого серця“ (Псалми 37:4).

Коли вам страшно, боляче, недобре — біжіть до Бога

Якщо бігтиметее до людей, aлкоголю, нaркотиків та інших допінг — отримаєте тимчасовий ефект, який ніяк не вплине на реальність.

Та якщо звернешся до Бога — це гарантує не тільки глибокy розраду, але і виконання ваших найпотаємніших бажань!

Ось так Господь цінує ваше спілкування з Ним!

Проблеми втечуть

„ Коріться, отже, Богові, противтеся дияволові, і він утече від вас. Наблизьтеся до Бога, і він наблизиться до вас. Очистьте руки, грішники! Освятіть серця, двоєдушники! Гляньте на ваші злидні, сумуйте і плачте! Сміх ваш нехай обернеться у плач, а радість – у смуток! Смиріться перед Господом, і він вас підійме!“ (Якова 4:7-10).

Диявол існує. Прoкльони теж існують

Наші проблеми в житті (хвoроби, невдачі, біль, безладдя) — саме його робота. І тому, диявола необхідно проганяти. Це можна зробити через послух Господеві, скорившись Його заповідями.

Все додасться!

„ Шукайте перше Царство Боже та його справедливість, а все те вам докладеться.“ (Матея 6:33).

Це один із моїх улюблених віршів і принципів в житті. Коли ми шукаємо Бога — все, що нам потрібно, додається!

Шукати Бога — це прагнути пізнавати Його, шукати Його присутності і ставити Його в центр свого життя.

Приділяйте час Господу. Любіть Його. І тоді – все додасться!

Перед вами відкриватимуться потрібні двері, ви завжди будете в потрібний час у потрібних місцях. Такий собі GPS ввімкнеться:)

 

Підготувала Наталія ПАВЛИШИН