Цифрові версії Біблії знижують розуміння тексту, - дослідження
  • Чтв, 02/11/2023 - 10:46

Новітн дані дослідження підкреслюють, що читання Біблії в паперовому форматі може мати глибший вплив на розуміння, ніж її цифрові версії.

Згідно з публікацією шведського теолога Джоеля Халлдорфа, є тривожний спад у рівні читання серед дітей. У Швеції та Великобританії публічні фонди та культурні редактори закликають до збільшення фокусу на печатні книги та бібліотеки.Про це пише slovoproslovo.info з посланням на cne.news.

Тим часом Американське біблійне товариство заявляє, що лише у 2022 році 26 млн американців відмовилися від читання Біблії. В інших країнах, включаючи Швецію, зниження є стабільним: з 16% у 1949 році до лише 2% у 2016 році, які читають Біблію щодня.

Оцифровані версії Біблії, такі як YouVersion, здобули популярність, з понад півмільярда завантажень. Вони пропонують зручність та мобільність, але, згідно з книгою Джона Дайера “Люди екрана”, можуть знизити розуміння тексту.

“Це більше схоже на перегляд електронної пошти, ніж на справжнє вивчення Слова Божого”, — сказав один із учасників дослідження Дайера.

Євангелісти в США, які є технологічними оптимістами, спочатку позитивно ставилися до цифрових Біблій. Проте після участі в дослідженні їхній оптимізм значно знизився.

Попри всі переваги цифрового формату, традиційна печатна Біблія залишається більш ефективним засобом для глибокого розуміння тексту. З цифровими версіями читачі можуть читати більше, але, як показує дослідження, розуміють менше.