До Львова привезуть унікальну реліквію – оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа
  • Втр, 27/01/2015 - 15:14

З 30 січня до 15 лютого 2015 року у Львові буде виставлена до почитання унікальна реліквія – оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа. Реліквія перебуває в особистій захристії Папи Франциска і востаннє була вивезена з Ватикану сто років тому.

На прохання Митрополита Львівського Високопреосвященнішого владики Ігоря, за благословенням Предстоятеля УГКЦ Блаженнішого Святослава, Святіший Вселенський Архиєрей Папа Франциск дає для молитовного почитання в Україні оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа.

Святиня прибуде до України і буде виставлена в Архикатедральному соборі Святого Юра у Львові з 30 січня по 15 лютого 2015 року. Впродовж двох тижнів вірні матимуть можливість діткнутися святині світового значення, помолитися перед нею.

«Ще задовго до подій, які сьогодні відбуваються в нашій державі, Високопреосвященний владика Ігор, Митрополит Львівський, звертався до Святішого Отця із проханням вітати таку реліквію світового значення в Україні, – розповідає адміністратор Архикатедрального собору Святого Юра, митрофорний протоієрей Роман Кравчик. – Проте, Боже провидіння було іншим. Святіший Отець задовольнив наше прохання саме в цей час, коли ми потребуємо найбільшої видимої  підтримки Божої».

Протягом усього часу храм буде відчинений для вірних з 7:00 до 23:00. Умови виставлення оригіналу Нерукотворного образу вимагають посилену охорону. Відповідно, закликаємо усіх, хто збирається відвідати Архикатедральний собор Юра, не брати із собою жодних зайвих предметів, великих валіз чи будь-чого, що могло б зашкодити безпеці людей і реліквії.

Суворо забороняється у храмі фотографувати реліквію, знімати на камери чи в будь-який інший спосіб фіксувати Нерукотворний образ.
Упродовж тижня різні категорії людей матимуть можливість швидкого доступу до почитання, а саме: важкохворі, люди з особливими потребами, діти в супроводі батьків, учасники АТО та їхні сім’ї.
 
Слід зазначити, що можливість побачити цю святиню в Архикатедральному соборі Святого Юра стало можливим за сприяння Тетяни Іжевської, Надзвичайного і Повноважного Посла України при Святому Престолі – Ватикані.