До Папського Григоріанського університету приєднають два навчальні заклади
  • Втр, 19/03/2024 - 15:15
Згідно з новим Статутом Папського Григоріанського університету, внесено зміни у системі органів управління університету, до якого також приєднано інші два навчальні заклади, якими опікується Товариство Ісуса.

15 березня 2024 року о. Марк Льюїс S.J., Ректор Папського Григоріанського Університету, отримав від о. Артуро Соса S.J., Генерального Настоятеля Товариства Ісуса та віце-канцлера Папського Григоріанського Університету, декрет про те, що з 19 травня 2024 р. набуває чинності новий Генеральний Статут цього університету, до якого буде остаточно приєднано Папський Біблійний інститут та Папський Східний інститут. Про це йдеться у комюніке Папського Григоріанського Університету.

Збережені місії в єдиній структурі

Необхідність нового статуту є наслідком опублікованого 17 грудня 2019 р. хірографа (власноруч написаного послання) Папи Франциска, у якому він розпорядився, щоб Папський Біблійний інститут та Папський Східний інститут, зберігаючи свої власні назви та місії, були приєднані до Папського Григоріанського університету, ставши частиною «однієї юридичної особи як академічні підрозділи цього університету», щоб вони могли «краще виконувати свої характерні місії» в сучасних умовах. У хірографі Святіший Отець також висловив побажання, щоб Дикастерія Східних Церков продовжувала «підтримувати та сприяти місії Папського Східного інституту», а Префект цієї Дикастерії взяв на себе функцію Покровителя інституту.

Оновлена форма управління

Згідно з новим cтатутом, ратифікованим і затвердженим Дикастерією культури та освіти 11 лютого 2024 року, видозміняться органи управління навчальним закладом. Папським Григоріанським Університетом буде управляти єдиний ректор, якому допомагатиме його Рада, до складу якої входитимуть три Президенти, які, поділяючи з Ректором відповідальність за управління всім університетом, контролюватимуть і сприятимуть виконанню місій Папського Біблійного інституту, Папського Східного інституту та Collegium Maximum (орган, який репрезентує факультети та інститути, що до цього часу були створені в Папському Григоріанському університеті), а також адміністративний директор університету та шостий член, призначений віце-канцлером.

Від 19 травня 2024 року на трирічний термін заступають на посади у ректорській раді: о. Джузеппе Ді Луччьо S.J. (президент Collegium Maximum), о. Петер Дубовський S.J. (президент Папського Біблійного інституту), о. Санні Томас Коккаравакіл S.J. (президент Папського Східного інституту), о. Давид Е. Назар S.J. (адміністративний директор університету) та п. Луїджі Аллена (шостий член Ректорської ради).