Душпастир зі Святої Землі: візит кардинала Краєвського – пророчий жест Папи
  • Срд, 03/01/2024 - 18:09

Префект Дикастерії служіння милосердя з доручення Папи Франциск під час різдвяних свят перебував у Святій Землі. Про значення цього візиту ділиться думками францисканець о Єжи Край, який понад чотири десятиліття служить на цих теренах.

Візит кардинала Конрада Краєвського до Святої Землі був пророчим жестом Папи Франциска. На це в інтерв'ю для Радіо Ватикану вказав отець Єжи Край, який супроводжував Апостольського елемозинарія у Вифлеємі та Єрусалимі. Польський францисканець служить у Святій Землі вже понад 40 років і, за його словами, ще ніколи ситуація не була такою складною, тому близькість папського посланця з тими, хто страждає, живе в страху і безнадії, була дуже важливою.

Священик наголошує на душпастирському і паломницькому характері цього візиту. Кардинал Краєвський зустрівся зі спільнотами найбільш стражденних людей, в тому числі з родичами тих, хто досі перебуває в пеклі Гази. Він також відвідав благодійні установи Церкви, які роками підтримують найбільш знедолених, а в умовах війни ще більше активізували свою діяльність. «Папський розподілювач милостині дуже підкреслював важливість нашої благодійної діяльності», – розповів францисканець, додаючи, що паломницький характер візиту проявлявся у ревній молитві. Апостольський елемозинарій підкреслював, що приїхав, щоб молитися з місцевою Церквою про закінчення війни, про втіху для стражденних, про запалення бодай іскри надії посеред теперішньої складної ситуації.

Польський францисканець також відзначив важливість постійних закликів до миру, з якими звертається Папа Франциск. «Те, що він пам'ятає про страждання і тепер відправив до нас свого елемозинарія, показує його любляче серце. Він страждає разом зі страждаючими і молиться за силу і відвагу для тих, хто вже втрачає свої сили в цій ситуації», – сказав о. Єжи Край в інтерв'ю для польської редакції Радіо Ватикану.