Два німецькомовні єпископи висловили прихильність католикам, які перебувають у гомосексуальних союзах
  • Чтв, 17/09/2015 - 10:21

Кардинал Крістоф Шенборн (Відень) заявив, що стабільні гомосексуальні стосунки є кращими від тимчасових зв’язків. А єпископ Франц-Йозеф Боде з Оснабрюк, Німеччина, заявив, що Церква повинна підтримувати цивільні союзи і "супроводжувати їх на їхньому шляху."

Кардинал Шенборн, в інтерв'ю о.Антоніону Спарадаро з видавництва La Civilta Cattolica сказав, що правильним ставленням пастирів є "доброзичливий погляд, який бачить, наскільки багато доброї волі і зусиль є навіть всередині багатьох страждань." У той час як Церква не може визнати гомосексуальні союз, сказав він, гомосексуалісти, які входять в тривалі стосунки роблять "важливий крок для власного блага."

Кардинал наполягав, що цей підхід не підає сумніву вчення Церкви, бо "поки ми ходимо поміж людьми, ми покликані ходити у вірі."

Єпископ Боде, який братиме участь у жовтневому засіданні Синоду Єпископів, був відвертішим. Він сказав, що Церква не може підтримувати одностатеві шлюби, але повинна підтримувати юридичне визнання цивільних союзів гомосексуалістів. Він закликав до "приватної форми благословення" для пар, які перебувають в таких союзах.