Франциск: ввіряємо населення України заступництву святих Петра і Павла
  • Срд, 28/06/2023 - 16:48

Напередодні урочистості святих апостолів Петра і Павла Папа Франциск ввірив їхньому заступництву населення України, з побажанням якнайшвидше повернути мир і закликаючи всіх не забувати про страждання українців.

Як і кожної середи, в яку проводяться загальні аудієнції, також і 28 червня 2023 р. на площі Святого Петра у Ватикані з уст Папи Франциска прозвучав заклик, присвячений Україні. Вітаючи наприкінці зустрічі молодь, хворих, похилих віком і молодят, Святіший Отець нагадав, що завтра відзначатиметься урочистість святих Петра і Павла. «Нехай же приклад і заступництво цих двох апостолів підтримують кожного з нас у слідуванні за Христом. Їхньому заступництву ввіряємо дороге населення України, щоби вони могли якнайшвидше віднайти мир. В Україні – великі страждання. Не забуваймо про це», – закликав він.

Це не був єдиний цього дня заклик до солідарності з постраждалими від війни в Україні. Вітаючи польських прочан, Папа Франциск, у контексті сьогоднішнього повчання, зосередженого на постаті святої Мері МакКіллоп, сказав: «Бажаю вам гарних вакацій, просячи не занедбувати протягом цього періоду стосунки з Господом і чинення діл милосердя. Наслідуючи приклад святої Мері МакКіллоп, будьте конкретним свідченням Євангелія для тих, хто страждає через бідність і через війну в Україні».