Гаїті: звільнені черниці, які були викрадені в Порт-о-Пренсі
  • Чтв, 25/01/2024 - 14:44
Після дня молитви за звільнення черниць та інших людей, які були захоплені як заручники в столиці Гаїті, місцева Церква складає подяку Богові за відновлення їхньої свободи.

Шість сестер Згромадження Святої Анни, що були викрадені 19 січня 2024 р. в Порт-о-Пренсі, столиці Гаїті, звільнені. Звільнено також інших людей, що їхали в тому самому автобусі, який захопили озброєні люди. За повідомленням місцевої преси, за звільнення заручників вони вимагали викуп у розмірі 3,5 мільйонів доларів США. Підтвердження про звільнення ватиканські медіа отримали від місцевого архиєпископа Макса Леруа Месідора, очільника Єпископської Конференції Гаїті, що висловив радість з приводу цієї новини і подякував усім, хто звернув увагу і запропонував підтримку в цій ситуації: «Ми дякуємо Богові! Дякуємо за вашу підтримку».

Католицька Церква Гаїті саме вчора, 24 січня, організувала день молитви, роздумів та Євхаристійної Адорації за черниць і всіх викрадених людей. «Вони повинні припинити топтати невід'ємну гідність Божих дітей!», – написали архиєпископ Месідор і о. Морашель Боньом, голова Конференції богопосвячених осіб Гаїті, у спільній заяві, запрошуючи всіх гаїтянських вірних «організувати ланцюг безперервних молитов» за звільнення викрадених осіб.