Греко-католицький архиєпископ сирійського Алеппо вирішив не залишати місто
  • Птн, 28/11/2014 - 12:22

Греко-католицький архиєпископ сирійського Алеппо вирішив не залишати місто. У Сирії важливо всіма засобами боротися за мир, заявив архиєрей Мелькітської Греко-Католицької Церкви в Алеппо в інтерв'ю швейцарському агентству новин Kipa, повідомляє 26 листопада Радіо Ватикану.

Нещодавно за підтримки швейцарських церковних громад і благодійних організацій він заснував технікум, який скоро почне навчати столярів, електриків, бляхарів та будівельників. Архиєпископ Жан-Клемент Жанбарт сподівається, що навчальний заклад запрацює ще цього року: «Якщо у мене вийде дати освіту кільком сотням молодих людей, то відразу після закінчення війни можна буде почати відновлення. І тоді Алеппо дуже знадобляться такі працівники».

Жанбарт з 1995 року є архиєпископом Алеппо, в якому йдуть запеклі бої. 70-річний єрарх заявив в інтерв'ю, що думав про те, щоб покинути місто, оскільки відчував себе безпорадним. Зараз для нього важливо втримати молодь у місті та запропонувати молодим людям, поряд з християнським свідченням, серйозну освіту.