Ірландія: величезне зменшення пожертв на Церкву
  • Срд, 08/07/2020 - 16:29

Пандемія коронавірусу та пов'язана з нею потреба закрити церкви призвели до зниження пожертв на Церкву на 80%, повідомляє «The Irish Times».

Як зазначає Дублінська Архиєпархія, зараз реалізовується стратегія реструктуризації, щоб зарадити цій кризі та скоротити витрати на діяльність Церкви. Священники погодилися зменшити свої доходи на 25%.

Крім того, Архиєпархія реалізувала програму щодо скорочення кількості єпархіальних працівників, служб допомоги та працівників парафіяльного душпастирства, сподіваючись, що вдасться зменшити кількість працівників на третину. «Кожному працівникові пропонують механізми підтримки та консультування, які за цей період оплачує єпархія. Цей процес триває. Працівники єпархії користуються системою доплат до тимчасової заробітної плати». По всій країні також знижені зарплати світським особам та духовенству і цей процес, як передбачається, триватиме до 2021 р.

«The Irish Times» зазначає, що серйозність впливу нинішньої кризи на Церкву по всій Ірландії буде залежати від багатьох чинників – наприклад, чи мають парафії фінансові резерви, чи будуть вони фінансувати ремонтні роботи чи погашати кредити. Водночас змінили спосіб збору пожертв та традиційний кошик під час Літургії замінили коробкою в кінці кожної церкви. Унаслідок зменшення пожертв постраждали центральні фінансові церковні програми, такі як освіта, передподружні, соціальні та сімейні науки, а також благодійні організації, – повідомляє «The Irish Times».