Іспанія: Понад 35 тисяч осіб взяли участь у марші проти абортів у Мадриді
  • Пон, 11/03/2024 - 16:21

Понад 35 тис. осіб взяли участь у марші проти абортів у Мадриді в неділю. Захід був організований понад 5 сотнями рухів та асоціацій захисту життя, а також католицькими організаціями, пов’язаними з платформою «Yes for Life».

Окрім мешканців іспанської столиці, на акцію автобусами прибули також люди з інших регіонів країни, серед яких: Валенсія, Кантабрія, Андалусія, Кастилія і Леон і Арагон.

Більшість учасників акції вийшли на марш із зеленими кульками чи банерами. Вони включали, серед іншого, гасла: «Скажи життю так!», «Аборт — зло!», «Розмір тіла не може визначати право на життя», «Дитина не знає приписів, але має право на життя», інформує gosc.pl.

Така висока явка показує, наскільки великою є група людей, які «виступають проти порушення права на життя ненароджених дітей», — сказав під час демонстрації один із її співорганізаторів Марсель Гарсія.

«Під час недільного маршу ми вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх тих дітей, які були позбавлені права народитися через аборти в минулому році», - додав Гарсія.

Згідно зі статистикою МОЗ Іспанії, у 2023 році в цій країні було проведено 98 тисяч абортів, що на 9% більше, ніж попереднього року.

В Іспанії існують норми, що дозволяють добровільне переривання вагітності до 14-го тижня, а до 22-го тижня - якщо вагітність є наслідком зґвалтування або загрожує здоров'ю чи життю матері.