Кардинал Мюллер: “Єпископи, які не проповідують віру, “забули про сенс свого існування”
  • Срд, 08/11/2023 - 15:22

Церква, яка зраджує свою місію, забуває про причину свого існування, якою є Ісус Христос. Сьогодні пророком нового історичного матеріалізму є Юваль Харарі. Церква не може йти у цьому напрямку. Про це говорив кардинал Ґерхард Людвіґ Мюллер.

Кардинал Мюллер, колишній префект Конгрегації Доктрини Віри, взяв участь у конференції «Rome Life Forum», організованій на межі жовтня - листопада в Римі.

“Церква, яка не вірить в Ісуса Христа, більше не є Церквою Ісуса Христа. Єпископи, які зраджують свою божественну місію, щоб уникнути звинувачень у прозелітизмі чи ригоризмі, коли захищають християнську мораль, забули про важливість і причину свого існування”, – сказав кардинал.

“Єпископи та богослови, які забули, що тільки у Христі ми отримуємо повноту благодаті та істини, або які, як модерністи початку 20-го століття, вважають, що вони можуть розвивати Христове вчення відповідно до власних уподобань, повинні пам’ятати. слова св. Павла: “Якби я ще й людям хотів подобатися, я не був би Христовим слугою. Звістую вам, брати, що Євангелія, яку я вам проповідував, не є за людською мірою; бож я її не прийняв, ані навчився від людини, лише – через об'явлення Ісуса Христа” (Гал. 1, 10-12)”, – додав він. Про це пише pch24.pl із посиланням на  LifeSiteNews.com.

Кардинал згадав про фальшиві Йоахимові та Гегелівські концепції, які передбачають постійний доктринальний “розвиток” і “зміни” в Церкві.

“Святий Дух не встановлює свого третього царства після царства Отця в Старому Завіті та Сина у Новому Завіті, як вважав Йоаким Фіорський у 12 столітті. Це вчення про Бога, який розвивається діалектично в три етапи, який, пройшовши всю історію світу і поглинувшись нею, з'являється у Святому Дусі як абсолютний дух, визначило філософію історії Гегеля. Як відомо, Карл Маркс переосмислив цей абсолютний ідеалізм в абсолютний матеріалізм, так що врешті-решт людина знаходить своє призначення не в Богові, а в земному раю, в якому людина звеличує себе як свого власного творця і відкупителя”, - розкритикував кардинал.

“Сьогодні цей історичний матеріалізм називають Новим Світовим Порядком “Всесвітнього Економічного Форуму” в Давосі, а Юваль Харарі – пророк цього безбожного і нелюдського нігілізму”, – додав він.

“Правда, яку Церква проголошує і про яку свідчить, – це особа і діяння Христа. У Ньому незрівнянна новизна Бога і повнота Його істини невідворотно прийшли у світ (пор. Іриней Ліонський, Проти єресей IV 34,1). Тому віруючим у Христа сказано: “ Ісус Христос учора й сьогодні - той самий навіки. Не піддавайтеся різним та чужим наукам” (Євр. 13, 8-9)”, — наголосив кардинал Мюллер.