Кардинал Мюллер в Україні: християнство – це стосунки з Особою
  • Чтв, 07/03/2024 - 12:20

У середу, 6 березня, на завершення першого дня Пленарного засідання Конференції єпископів України відбулась Свята Меса, яку очолив кардинал Ґерхард Мюллер.   

Як повідомлялося, цього дня кардинал зустрівся з українським єпископатом, прочитав для студентів Теологічного інституту ім. св. Йосифа Більчевського лекцію з нагоди 100-річчя заснування у Львові Польського Теологічного товариства та 10-річчя заснування Римсько-Католицького Теологічного товариства в Україні.

Під час Святої Меси каплиця семінарії, у якій також цими днями на молитву збираються єпископи, була заповнена вщент. У Євхаристії взяли участь не лише єпископи та семінаристи з ректоратом, а й студенти та випускники Теологічного інституту разом із викладачами, богопосвячені особи та священники зі Львова та околиць. 

 

Митрополит Львівський архієпископ Мечислав Мокшицький привітав усіх присутніх та попросив кардинала Ґерхарда Мюллера очолити Месу та молитися в намірах Католицької Церкви в Україні, людей доброї волі та мир в нашій Батьківщині. 

Під час проповіді кардинал Мюллер нагадав, що папа-емерит Бенедикт XVI багато разів звертав увагу на різницю між вірою та ідеологією. «Християнство – це не ідеологія для побудови кращого суспільства, це – стосунки з Особою», – підкреслив проповідник. Далі він наголосив на тому, чим є Церква, а чим вона не може бути, зазначаючи, що обов’язок християн – змінювати своє життя, а не реформувати Церкву. «У своїй людській природі Ісус Христос є Дорогою, якою Правда і Життя увійшли у світ … Погляд Ісуса не обманює, не має злого наміру. Бог огортає нас безмежним милосердям. Він не лише вмирає за нас, а й так як ми». 

На завершення Святої Меси присутні молились духовним гімном України «Боже Великий, Єдиний». 

 

Після цього був невеликий почастунок та нагода поспілкуватись. На згадку про свій візит до України кардинал Ґерхард Мюллер отримав пам’ятну медаль з рук архієпископа Мечислава Мокшицького.

Нагадуємо цими днями у Брюховичах відбувається 60 Пленарне засідання Конференції римсько-католицьких єпископів України. Під час першого дня відбулись зустрічі єпископів з кардиналом Мюллером, Апостольським нунцієм. Крім того, єпископи обговорили низку питань з життя Церкви в Україні.