Кардинал Паролін: Папа хоче відвідати Францію
  • Втр, 21/02/2017 - 09:39

Папа хоче відвідати Францію і сподівається, що зможе це зробити «в найближчому майбутньому», розповів Держсекретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін в інтерв'ю французькому католицькому тижневикові «Famille Chrétienne». Глава ватиканської дипломатії зауважив, що подорож Папи могла б відбутися вже після запланованого тут на 7 травня 2017 року другого туру президентських виборів.

Кардинал нагадав, що, відвідуючи європейські структури у Страсбурзі два роки тому, Понтифік говорив про бажання приїхати у Францію з Апостольським візитом, але через святкування Надвийчайного Ювілейного Року Милосердя кількість подорожей Святого Отця тоді була обмежена.

В інтерв'ю французькій газеті «La Croix» у травні 2016 року Франциск говорив, що отримав від французької державної та церковної влади запрошення відвідати країну, але пов'язував складність реалізації цього візиту в 2017 році з президентськими виборами. Якщо подорож усе-таки відбудеться, Папа висловив бажання відвідати Марсель – місто, в якому ще не був жоден понтифік.