Кардинал пропонує себе замість заручників ХАМАСу
  • Пон, 16/10/2023 - 19:52

Кардинал П’єрбаттіста Піццабалла запропонував себе в обмін на заручників ХАМАСу. «Гадаю, не буде проблемою, якщо завдяки цьому діти зможуть звільнитись і повернутись додому»,- відповів католицький латинський патріарх Єрусалиму на запитання журналіста під час прес-конференції 16 жовтня і додав: «З мого боку є така готовність».

Щоб знайти вихід із теперішньої ситуації, необхідним є повернення заручників, сказав кардинал Піццабалла. Він висловив надію, що цей його жест міг би стати конкретним елементом, що допровадить до нового роздумування над теперішнім розвитком ситуації. «У протилежному випадку буде дуже складно утримати цей розвиток», - сказав латинський патріарх Єрусалиму стосовно планованого наступу Ізраїля на Сектор Газа.

Як пише wiara.pl, цими днями також і Папа Франциск закликав до звільнення заручників. Роль Ватикану як посередника у цій справі запропонував держсекретар Апостольської Столиці П’єтро Паролін. Кардинал Піццабалла наголосив, що Апостольська Столиця хоче докластись до того, щоб вдалось повернути хоча б частину викрадених. Водночас він зазначив, що з ХАМАСом важко вести перемовини.

Терористична організація атакувала Ізраїль ракетами 7 жовтня. Окрім того, терористи увірвались на територію держави та вбили близько 1400 осіб, а близько 200 осіб примусово вивезли на територію Сектору Гази. Ізраїль відповів контратаками, зосередженими на Секторі Гази, який контролює ХАМАС. У понеділок кількість смертельних жертв у Секторі Гази становила 2750 осіб.