Католицька Церква в Єгипті проти смертної кари 529 ісламістів
  • Втр, 01/04/2014 - 14:10

Смертна кара ніколи не була правильним рішенням, нагадали представники Коптської Католицької Церкви в Єгипті після суперечливого рішення, прийнятого судом в Ель-Міньї, який засудив до страти 529 членів організації «Брати-мусульмани».

Місцевий католицький єпископ Кіріллос Вільям Самаан (Kyrillos William Samaan) підкреслює, однак, що вирок не є остаточним. Рішення суду має затвердити верховний муфтій Єгипету, який, ймовірно, його відхилить. З іншого боку, багато єгиптян хочуть «показового покарання» тих, хто чинить акти насильства на релігійному ґрунті.

Ситуація дуже складна, зізнався єпископ Кіріллос Вільям: «У будь-якому випадку Католицька Церква виступає проти смертної кари. Вона не є правильним рішенням», - зазначив ієрарх Коптської Католицької Церкви. Повідомляє katolik.ru.

Нагадаємо, що суд у Єгипті засудив до страти двох прихильників поваленого президента Мухаммеда Мурсі, передає korrespondent з посиланням на Al Arabiya.

За даними слідства, двоє людей, що були прихильниками забороненої у країні асоціації «Брати-мусульмани», були причетні до вбивств дітей в Олександрії.

Одна із жертв ісламістів була скинута з даху через два дні після скинення армією АРЄ колишнього президента Мурсі у 2013 році.

Судді постановили передати дану справу до ради муфтіїв, яка, теоретично, може скасувати смертний вирок ісламістам.

529 членів організації «Брати-мусульмани» до смертної кари за обвинуваченням у нападі на поліцейську дільницю і вбивстві групи офіцерів.

Джерело: www.catholic-media.org