Католикос Маланкарської сиро-православної Церкви здійснить візит у Ватикан
  • Суб, 09/09/2023 - 10:21

В рамках візиту, що збігається із кількома річницями, якими позначений шлях діалогу з Католицькою Церквою, Предстоятель відслужить Святу Літургію в базиліці святого Павла за мурами.

Прес-служба Святого Престолу інформує про те, що 11 вересня 2023 року з візитом до Папи Франциска прибуде Його Святість Базеліос Мар Тома Матей ІІІ, Католикос-митрополит Маланкарської сирійської православної Церкви.

У повідомленні Святого Престолу зазначається, що це буде перша офіційна зустріч у Ватикані між Папою Франциском і Католикосом Матеєм ІІІ, який був обраний 2021 року. Зустріч відбудеться у 10-у річницю візиту до Ватикану його попередника Базеліоса Мар Томи Паулоса ІІ та в 40-у річницю першого візиту до Риму очільника Маланкарської сирійської православної Церкви.

Після приватної зустрічі зі Святішим Отцем, католикос Базеліос Мар Тома Матей ІІІ відвідає Дикастерію сприяння єдності між християнами. Напередодні, в неділю, 10 вересня, він відслужить Євхаристію в базиліці святого Павла за мурами для вірних своєї Церкви, які проживають у Римі.