«Мандруємо з Христом у серці» - літній християнський табір для українських дітей із Мілану
  • Чтв, 22/06/2017 - 13:57

Від 15 до 18 червня 2017 року 34 дітей і група аніматорів разом з о.Ігорем Крупою, капеланом громади УГКЦ Святого Священномученика Йосафата м.Мілану, провели в Ліццолі чотири незабутні дні в рамках дитячого християнського табору «Мандруємо з Христом у серці».

Невеличке містечко, розташоване в горах, з перших хвилин вразило своїми неймовірно красивими пейзажами, чистим і свіжим гірським повітрям, атмосферою тиші та спокою, якої так часто не вистачає, коли живеш у великому місті.

Діти були поділені на чотири команди, кожна з яких мала свій девіз та футболки відповідного кольору. Програма табору була насиченою, щоб дати можливість кожній дитині проявити себе. Проводилися спортивні змагання з футболу та волейболу, ігри на логіку та кмітливість, різноманітні естафети, майстер-класи по виготовленню вітальної листівки тощо. Діти мали можливість відвідати басейн і здійснити прогулянку в гори. Кожен день починався і закінчувався спільною молитвою.

Гасло табору «Мандруємо з Христом у серці» змусило усіх присутніх глибше задуматися, що ж це - мати у серці Христа? Через катехизацію о. Ігор, старався донести до дитячих сердець істину: серце, в якому живе Христос, ніколи не знатиме заздрості, гордості й ненависті. Воно завжди залишатиметься чистим, буде схиляти нас до добрих діл та допоможе краще відчути Божу благодать.

На закінчення табору всі разом прийшли до висновку, що мандрувати з Христом – це щось найкраще, і ця мандрівка з кожним днем стає цікавішою і динамічною.