«Матір Божа з Гвадалупе тримала мене на руках», - кардинал Берк очолив першу Літургію після довгої госпіталізації
  • Пон, 13/12/2021 - 14:50

«Коли я прийшов до свідомості після дев’яти критичних днів під респіратором, я був переконаний, що Матір Божа з Гвадалупе постійно тримала мене на своїх руках і в серці, разом із славно пробитим Пресвятим Серцем свого Сина»,- розповів американський єрарх під час першої Літургії від часу госпіталізації у зв’язку із COVID-19.

Кардинал Раймонд Лео Берк захворів на COVID-19 в серпні цього року. У зв’язку із погіршенням стану здоров’я його шпиталізували і підключили до апарату ШВЛ. «Моє серце переповнює найглибша вдячність всемогутньому Богові, котрий від 10 серпня провів мене через великі терпіння, що могли завершитись смертю», - зазначив він 11 грудня.

Кардинал Берк відправив традиційну Св. Літургію в санктуарії Матері Божої з Гвадалупе в Ля Кросс, штат Вісконсин. У зверненні перед початком Літургії він сказав, що стан його здоров’я покращився, однак він ще не здатний повернутись до виконання щоденних душпастирських обов’язків. Його ще чекає копітка і виснажлива реабілітація.

«Дякую Матері Божій з Гвадалупе, Діві Марії і св. Йосипові, її найчистішому чоловікові, а також усім святим, що так сильно заступались за мене в часі мого випробування», - наголосив він. «Звичайно, що оскільки Господь зберіг мені життя, я прагнутиму бути щоразу вірнішим і відданішим в праці на користь спасіння душ», - сказав кардинал.

Єрарх подякував працівникам і керівництву лікарні, де впродовж трьох місяців проходив реабілітацію.