Мінцифри запустило кампанію гендерної індоктринації підлітків
  • Втр, 03/10/2023 - 11:25

Міністерство цифрової трансформації України популяризує серед підлітків пропагандистський серіал «Базові знання про гендер».

Згаданий серіал «ненав’язливо» з’явився на платформі «Дія.Освіта». 

Підбірка пропагандистських відеоматеріалів присвячена феміністичному «руйнуванню гендерних стереотипів», тобто уявлень про відмінності між чоловіком і жінкою та властиві кожній статі риси характеру і моделі поведінки. Про це пише Політична теологія.

Характерно, що серіал з’явився у розпал повномасштабної війни, коли сама реальність вимагає, аби якнайбільше українських чоловіків відповідали «гендерним стереотипам» і діяли так, як мусять діяти чоловіки під час війни. Натомість оргазатори проекту втікають від реальності, замінюючи її звичними ідеологічними штампами.

Так, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан заявила, що серіал сприятиме побудові «світлого майбутнього». «Вже сьогодні українці створюють країну майбутнього – де кожен і кожна зможуть втілити свої мрії. Тому розвиток гендерної освіти в Україні – це не лише інвестиція в безпеку молоді та суспільства загалом, це зобов’язання будувати світ, у якому кожна людина живе без страху та дискримінації. Новий серіал стане ще одним елементом міцного фундаменту для вільного українського суспільства», – зазначила чиновниця, пояснюючи появу ідеологічно заангажованого матеріалу на державній платформі.