Місіонери ризикують життям, допомагаючи жертвам вірусу Еболи
  • Нед, 05/10/2014 - 12:48

Католицькі священики і місіонери у західній Африці ризикують своїм життям в боротьбі проти епідемії вірусу Еболи. Про це повідомив папський представник в інтерв’ю організації «Допомога Церкві у потребі».

Архиєпископ Мірослав Адамчик, апостольський нунцій у Ліберії, Сьєрра-Леоне і Гамбії, розповів, що лише в Ліберії впродовж останніх півроку було зафіксовано понад 2 000 випадків діагностування вірусу Еболи, і понад тисячу інфікованих померли. Він зазначив, що «немає жодних ознак того, що зараження вірусом Еболи спадає».

Архиєпископ віддав належне священикам і монахам, які опікувались зараженими вірусом Еболи у клініці св. Йосифа в Монровії. Четверо з них померли від цієї хвороби, а двоє були заражені, однак зараз стан їх здоров’я покращується. «Ці місіонери заплатили найвищу ціну за їх служіння Церкві і народу Ліберії», – сказав єрарх.

Починаючи з серпня Церква у Ліберії попросила вірних не потискати руки під час передавання миру на Літургії для того, щоб зменшити ризик зараження, – розповів папський нунцій. На входах усіх церков було розміщено посудини з водою, розбавленою з хлором, щоб люди могли стерилізувати руки.