Невдовзі будемо боятись перехреститись, щоб нікого не образити – єпископ Едвард Кава
  • Срд, 14/08/2019 - 16:09

«Як громадяни своєї країни, як католики, як віруючі люди, ми повинні обороняти свої цінності», - наголосив єпископ Едвард Кава, котрий ввечері понеділка очолив Літургію під час Великого Відпусту в Кальварії Пацлавській поблизу Перемишля.

Роздумуючи на тему чуда в Кані Галилейській, єпископ Кава сказав, що і сьогодні ми, вірні, «потребуємо цього вина, цього Святого Духа», інформує pch24.pl.

«Щоб ми сьогодні були міцними у вірі, щоб ми знали в кого віримо, в чому полягає наша віра і щоб ми обороняли ті цінності, які випливають з віри і моїх відносин з Богом. Щоб ми їх передавали, щоб ними жили і давали світові правдиве свідчення віруючих людей», - говорив він.

Львівський єпископ-помічник РКЦ наголосив, що дуже важливо, щоб ми були свідомими і відважними католиками.

«Можемо мовчати, спостерігати, з часом можемо почати боятись. Вже невдовзі ми будемо боятись навіть перехреститись в публічному місці, бо можемо цим когось образити. А можемо сьогодні, як громадяни своєї країни, як католики, як віруючі люди, боронити свої цінності. Можемо говорити про те, що я є католиком, що я належу до цієї Церкви, що, в першу чергу, мене ображає те, що хтось публічно ламає мої релігійні переконання, знущається чи висміює мою віру, ламає мої цінності», - рішуче говорив єпископ Едвард Кава.