Нігерія: немає жодного шансу на звільнення викрадених дівчат-християнок
  • Пон, 03/11/2014 - 00:32

Перемовини, що мають на меті звільнення викрадених в Нігерії учениць, не приносять очікуваних результатів, бо не відомо, з ким насправді слід говорити. Угрупування «Боко Харам» є дуже поділене і здається, що нігерійський уряд надалі не знає, з ким насправді має вести перемовини. Таким чином ситуацію в цій африканській країні, де впродовж місяців тривають спровоковані ісламістами криваві конфлікти, коментує о. Патрік Тор Алумуку.

Священик, відповідальний за засоби комунікації в архиєпархії Абуджи, зауважує, що власне цей «розподіл повстанців» спричинює до неуспішності проведеної діяльності. «Зі сторони ісламістів відкликаються лише шахраї, які, видаючи себе за осіб, які здатні приймати рішення, просто намагаються виманити у влади гроші», – наголошує о. Алумуку. Він зазначає, що, як і досі, усі заяви про можливість звільнення викрадених дівчат виходили виключно зі сторони уряду, а ісламісти мовчали і, що більше, проводили чергові викрадення і криваві напади.

Цю тезу підтверджує найновіша заява глави «Боко Харам» Абубакара Шекау. В опублікованому відео він стверджує, що справу викрадених понад півроку тому в Чібок понад 200 християнських учениць вже закрито. Це означає, що немає жодного шансу на їх звільнення. За словами Шекау, їх усіх видали заміж за мусульман, і вони перейшли на іслам.