Німеччина: у церкві влаштували притулок для біженців - мусульман і зняли хрести
  • Пон, 09/11/2015 - 21:42

Протестантська церква в Оберхаузені (Німеччина) прибрала вівтар, кафедру проповідника і розп'яття, щоб мусульманські біженці, що живуть в будівлі церкви, могли відчувати себе, як вдома.

Церква у своїй будівлі розмістила 50 біженців-мусульман з країн Близького Сходу. Перш ніж біженці змогли увійти в своє тимчасове житло, із залу були прибрані сидіння, кафедра проповідника, вівтар і розп'яття. Пастор Йоахім Детердінг сказав, що так біженцям легше буде почувати себе, як вдома, а кафедру, вівтар, розп'яття і все інше потім можна буде легко повернути на місце.

Поруч встановили кілька пральних машин, щоб біженці могли прати свої речі, не вдаючись до допомоги пралень. Церква також вирішила безкоштовно годувати цю групу біженців.

Прес-секретар мерії Оберхаузена Райнер Зур підкреслив, що місто з радістю прийняло таку пропозицію допомоги від протестантської церкви.

Як відомо, Європа зараз переживає небувалий наплив біженців з країн Близького Сходу. Канцлер Німеччини Ангела Меркель очікує, що близько мільйона біженців прибудуть в країну до кінця року. У зв'язку з цим під притулки пристосовуються всі можливі приміщення, часто будівлі церков. Деякі з цих церков приймають рішення видалити всяку християнську символіку, щоб, якось скрасити перебування біженців в їхніх стінах. Таку картину можна побачити в багатьох країнах Європи сьогодні. Так в Греції православна церква також була перетворена в тимчасовий притулок і невеликий медичний центр для біженців.

Протестантська церква Оберхаузена пішла на такий крок, щоб показати приклад благодійності та доброї волі християн, яких ісламські терористи переслідують по всьому світу.