Папа: музика й мистецтво можуть стати посланцями миру
  • Чтв, 07/03/2024 - 19:34

Звертаючись з подячним словом до артистів, які приєдналися до благодійного концерту на підтримку постраждалих від війн, Папа Франциск відзначив, що вони зуміли поєднати талант із великодушністю.

«Дякую вам за те, що ви не відвернулися в інший бік, дякую вам за те, що взялися підтримати тих, хто безпосередньо страждає від наслідків війн», – з таким подячним словом Папа Франциск за посередництвом відеопослання звернувся до організаторів та учасників концерту «Cadena 100 за мир», організованого радіостанцією «Cadena 100». Йдеться про благодійний концерт живої музики, що в суботу, 9 березня 2024 р., відбудеться в Мадриді з метою підтримати проекти іспанської церковної благодійної організації «Manos Unidas», яка, серед різних проектів, надає гуманітарну допомогу для 200 сімей на території Західного берегу Йордану.

«Дорогі браття й сестри, перед обличчям численних жертв, руйнувань, сліз багатьох народів, постраждалих від війни, – маю на думці стражденну Україну, а також Палестину, Ізраїль, – дякую вам за цю ініціативу проведення концерту миру», – сказав Святіший Отець, дякуючи співакам, які «поєднали талант з великою щедрістю, щоби допомагати невинним жертвам», а насамперед за те, що «показали, що мистецтво й музика можуть стати посланцями, засобами миру, щоби будувати мости».

Благодійна ініціатива, що здійснюється у співпраці з Єрусалимським латинським патріархатом, охопить приблизно тисячу осіб. В рамках проекту буде закуплено предмети першої необхідності, такі як ковдри, теплий одяг і взуття, обігрівачі, грілки, воду, гігієнічні засоби та харчування для немовлят, а також шкільне приладдя та необхідні речі для школярів.