Папа: не забуваймо молитися про дар миру, особливо для України та Святої Землі
  • Срд, 13/12/2023 - 13:41

Наприкінці середової зустрічі з прочанами Папа Франциск поновив свої заклики до молитви за народи, що страждають від війни, присвятивши також окрему згадку ситуації в Святій Землі.

 

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

«Не забуваймо молитися про дар миру для народів, які страждають через війну, в особливий спосіб для багатостраждальної України, і для Ізраїлю та Палестини», – такими були останні слова Папи Франциска, перед тим як скерувавши до всіх своє благословення, завершити загальну аудієнцію в середу, 13 грудня 2023 року.

Трохи раніше, перед тим, як привітати італомовних паломників, Святіший Отець звернувся із окремим закликом до гуманітарного припинення вогню в Газі. «Я далі з великим занепокоєнням і болем слідкую за конфліктом в Ізраїлі та Палестині. Поновлюю свій заклик до негайного гуманітарного припинення вогню: там багато страждань. Заохочую всі залучені сторони відновити переговори і прошу всіх взяти на себе термінове зобов'язання доставити гуманітарну допомогу населенню Гази, яке перебуває на межі виживання і насправді дуже її потребує. Нехай же будуть негайно звільнені всі заручники, які бачили надію в перемир'ї ще кілька днів тому: нехай же закінчаться ці великі страждання для ізраїльтян і палестинців. Будь ласка, ні – зброї, так – миру», – закликав Папа, слова якого зал Павла VI підтримав оплесками.