Папа: нехай наші спільноти будуть близькими та уважними до біженців
  • Нед, 16/06/2019 - 21:01

Наприкінці Святої Меси в Камеріно Папа ввірив усіх мешканців регіону Пресвятій Богородиці, просячи, щоб Вона допомогла Церкві також і сьогодні давати добре свідчення Євангелія та закликав бути близькими до біженців.

«Вчора у Поццомаджоре, що в Сардинії, була проголошена блаженною Едвідже Карбоні, проста жінка з народу, яка в покірливій щоденності обійняла Хрест, даючи свідчення віри та милосердної любові. Виявімо вдячність за цю вірну Христову ученицю, яка витратила все своє життя на служіння Богові та ближньому», – цими словами у неділю, 16 червня 2019 р., наприкінці Святої Меси і перед проказування латинською мовою Богородичної молитви «Ангел Господній», Папа Франциск промовив до численних вірних, зібраних на центральній площі містечка Камеріно.

Міжнародний день біженця

«Сьогодні хочемо, зокрема, згадати біженців, у Всесвітній день, який ООН присвячує саме їм. Це відзначення запрошує всіх до солідарності з чоловіками, жінками та дітьми, які втікають від воєн, переслідувань і порушень фундаментальних прав. Нехай наші церковні та громадянські спільноти будуть близькі до них та уважні до їхніх потреб і страждань», – продовжив далі Святіший Отець.

Серед іншого він виявив свою стурбованість з причини тих подій, які розвиваються у Перській затоці, закликаючи до дипломатичного вирішення конфлікту на Близькому Сході. «Знову звертаюсь до міжнародної спільноти з наполегливим проханням зробити все можливе у сприянні діалогові та миру», – додав він.

Привітання та подяка

«Наприкінці цього богослужіння сердечно вітаю всіх вас тут присутніх. З любов’ю вітаю також і хворих, похилих віком людей, ув'язнених і всіх тих, хто духовно долучився до цієї Святої Меси за допомогою радіо і телебачення. Висловлюю щиру подяку всім, – установам, організаціям, асоціаціям та окремим особам, – хто доклав зусиль для здійснення цього мого короткого, але інтенсивного візиту, великодушно співпрацюючи з Архідієцезією Камеріно-Сан-Северіно Марке», – мовив Вселенський Архієрей.

Побажання прямувати у вірі т любові

На закінчення Папа Франциск побажав усім мешканцям тієї місцевості та всім присутнім, аби вони й надалі прямували життям об’єднані та радісні, крокуючи шляхом віри, надії та любові, у вірності тим свідченням святості, якими багатий цей регіон. При цій нагоді він пригадав добре знаних місцевих святих, зазначаючи, що, без сумніву, є також чимало тих, які жили свято, але не є беатифікованими і канонізованими.

Далі Єпископ Риму запросив усіх до спільного проказування Богородичної молитви «Ангел Господній», додавши: «Ввіряю всю дієцезіяльну спільноту Пресвятій Богородиці. […] Вона, Яка Своєю материнською присутністю одухотворила першу спільність учнів Ісуса, нехай також допоможе сьогоднішній Церкві давати добре свідчення Євангелія».