Папа прийняв на аудієнції Архиєпископа Ґенсвайна
  • Чтв, 04/01/2024 - 11:01

Святіший Отець прийняв на приватній аудієнції Архиєпископа Ґеорґа Ґенсвайна, колишнього префекта Папського дому та особистого секретаря Бенедикта XVI. Зустріч відбулася 3 січня 2024 р. у Ватикані.

Німецького ієрарха супроводжували чотири Memores Domini, які протягом майже десятиліття допомагали Папі-емериту у ватиканському монастирі Mater Ecclesia, де він жив після того, як залишив посаду Єпископа Риму у 2013 році. Про це повідомляє vaticannews.va.

67-річний Архиєпископ Ґенсвайн наразі проживає у Фрайбурзі, Німеччина, не займаючи офіційної посади в Церкві. Він прибув до Ватикану з нагоди першої річниці смерті Бенедикта XVI. 31 грудня 2023 року ієрарх відслужив літургію в базиліці Святого Петра, під час якої закликав подякувати Богові «за дар життя, багатство науки, глибину теології» Йозефа Ратцінґера.

Папа Франциск також згадав цього дня Бенедикта XVI. Під час зустрічі з вірними на молитві «Ангел Господній» Святіший Отець нагадав, що його попередник служив Церкві з любов’ю та мудрістю. «Ми відчуваємо до нього велику любов, велику вдячність і велике захоплення. Нехай благословляє і супроводжує нас з неба», – додав Понтифік.