Папа прийняв у Ватикані Президента Мальти
  • Чтв, 21/03/2024 - 15:53
Серед тем, які обговорювалися в рамках візиту, були ситуація в Середземномор’ї та війни в України й у Ізраїлі та Палестині.

У четвер, 21 березня 2024 р., Папа Франциск прийняв у Апостольському палаці у Ватикані Президента Мальти Джорджа Веллу. Як повідомляє пресслужба Святого Престолу, розмова тривала приблизно 25 хвилин.

 

Як звичайно, зустріч завершилася представленням делегації та обміном подарунками. Святіший Отець подарував гостеві бронзову скульптуру на тему діалогу між поколіннями та добірку документів понтифікату, а Глава Мальтійської Республіки – комп’ютер для амбулаторії «Мати Милосердя», яку біля площі Святого Петра провадить Апостольська елемозінерія і де отримують допомогу вбогі та бездомні.

 

Опісля Джордж Велла зустрівся із кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем Святого Престолу, якого супроводжував монсеньор Мірослав Ваховскі, Заступник Секретаря у справах стосунків з державами. Як зазначається у повідомленні ватиканської пресслужби, під час щирих переговорів у Державному Секретаріаті висловлено високу оцінку добрим двостороннім стосункам. Далі обговорювалися різні міжнародні питання, з особливою увагою до Середземноморського регіону, війн в Ізраїлі й Палестині та в Україні, а також міграції.