Папа скерував послання до військових
  • Срд, 13/05/2015 - 14:06

Військова професія засвідчує свою шляхетність і необхідність, якщо перебуває на службі прагненню до миру, поваги до закону, захисту бідних і слабких, в опозиції до тих, хто хоче війни, наголошується в посланні папи Франциска, за підписом кардинала П'єтро Пароліна, до учасників 4-го Конгресу військових ординаріатів Європи. Форум проходить 11-15 травня 2015 в Парижі на тему «Ідентичність і місія військових ординаріатів і їх роль у сприянні миру".

Церква повинна втішати і підтримувати віруючих, які обрали цю форму життя і цей ідеал, вважає Папа, бо "небезпеку і смерть можна з'єднати з вірою і надією, агресивність, з утриманням і справедливістю, ненависть з любов'ю і прощенням".

На відкритті форуму Апостольський  Престіл представляв кардинал Марк Уелле, префект Конгрегації у справах єпископів. Він зазначив, що військові ординаріати "грають важливу роль у прихильності Церкви до підтримки і зміцнення миру", "сприяють баченню, орієнтованому на загальне благо людства, навіть в питаннях війни і миру, таким чином допомагаючи розширити перспективу в публічних дебатах", в яких часто переважають "вузькі національні інтереси", а не загальне благо суспільства і світу. Такий підхід, сказав ватиканський єрарх, є наслідком євангельської та християнської моралі. Біблійне розуміння спокою - це увага до бідних і слабких, прагнення створити більш справедливий і більш людяний світ.

Під час паризького форуму йшлося про такі теми як військові капелани під час Другої світової війни, досвід сучасного військового капелана, служба вчора і сьогодні.

На сьогоднішній день в Католицькій Церкві існує 36 військових Ординаріатів