Папа: Страсний Тиждень є звіщенням нашого спасіння
  • Пон, 18/03/2024 - 13:18

Звертаючись до учасників Хресної дороги, яка відбуватиметься в іспанському місті Меріда, Святіший Отець наголосив, що Страсний Тиждень є благодатним часом, щоб вийти назустріч Христові та ближньому.

У суботу, 16 березня 2024 р., Папа Франциск за посередництвом відеопослання звернувся до братств іспанського міста Меріда, які організовують Хресну ходу, що проходить вулицями міста, зупиняючись перед найбільш символічними та значущими місцями та пам’ятками міста. Цей традиційний молитовний захід знаменує початок заходів Страсного Тижня, які в цьому місті мають багатовікову історію і традиції, присвячені страстям та смерті Ісуса, об’єднуючи чимало вірних та людей доброї волі з різних частин світу,

Важливі молитовні події

«Цього року, беручи участь у молитві Хресної дороги біля Колізею в Римі, я буду пам'ятати, що ви також звершуєте її у вражаючому римському амфітеатрі Меріди, який збирає так багато вірних з усього світу», – зазначає Святіший Отець. Він також відзначає їхні важливі ініціативи, присвячені Ювілейному Року святої Еулалії, живе почитання якої зробило Меріду «колискою іспанського християнства» та місцем паломництва.

Час для Бога та ближніх

Папа заохочує, щоб Страсний тиждень залишив незгладимий і постійний слід у житті всіх тих, хто роздумує над Христовими страстями. «У своєму цьогорічному посланні на Великий піст я пригадав, що під час Страсного Тижня необхідно присвятити час молитві, щоб прийняти Боже слово і зупинитися, як самарянин, перед пораненим ближнім», – підкреслює він. За його словами, Страсний Тиждень є часом благодаті, щоб вийти назустріч Ісусу та ближньому, а також «нести світло і радість нашої віри».

«Дорогі брати і сестри Меріди, я молюся за вас, особливо за сім'ї, в яких хворіє близька людина, за тих, хто опинився на самоті, за потребуючих, за тих, хто переживає фінансові труднощі, а також за молодь, яка є сьогоденням і майбутнім братств Меріди», – зазначає на завершення Святіший Отець.