Папа: в Україні бомбардують цивільних, молюся за жертви і за їхніх рідних
  • Срд, 24/01/2024 - 11:36

Звернувшись наприкінці загальної аудієнції із закликом, приуроченим до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, Папа Франциск також звернувся із закликом молитися за припинення війн, згадавши й про Україну, де почастішали бомбардування цивільних об’єктів.

Перед тим, як завершити традиційну зустріч з паломниками привітанням, зверненим молоді, похилих віком, хворих і молодят, в середу, 24 січня 2024 р. Папа Франциск нагадав, що наступної суботи, 27 січня, відзначатиметься Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. «Нехай пам'ять і засудження того жахливого винищення мільйонів євреїв і людей інших віросповідань, яке відбулося в першій половині минулого століття, допоможе всім не забувати, що логіка ненависті і насильства ніколи не може бути виправдана, бо вона заперечує саму нашу людяність», – сказав він, додаючи, що також і «війна є запереченням людяності».

В цьому контексті Святіший Отець закликав: «Не втомлюймося молитися за мир, за припинення воєн, за те, щоб зброя зупинилася і щоб виснажене населення отримало допомогу. Маю на думці Близький Схід, Палестину, Ізраїль, думаю про тривожні новини, що надходять із стражденної України, особливо про бомбардування, які вдаряють по місцях, де перебуває цивільне населення, сіючи смерть, руйнування, страждання. Я молюся за жертв та їхніх близьких і благаю всіх, особливо тих, на кого покладена політична відповідальність, захищати людське життя, поклавши край війнам. Не забуваймо: війна – це завжди поразка, завжди!» – наголосив Папа, додаючи, що «виграють» у лапках лише виробники зброї.