Папа: ввіряймо заступництву святого Йосифа населення стражденної України
  • Срд, 20/03/2024 - 11:32

Ввіряючи заступництву святого Йосифа Церкву та ввесь світ, Папа окремо згадав про Україну та Святу Землю, закликаючи молитися за народи, що страждають від війни.

«Святому Йосифу ввіряємо також народи стражденної України та Святої Землі – Палестини, Ізраїлю, які дуже страждають від жахіття війни», – сказав Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції в середу, 20 березня 2024 року. У той час, як катехизу та інші вітання зачитував о. П’єрлуїджі Джіролі з Державного Секретаріату, кінцеві вітання та заклики Святіший Отець зачитав особисто.

Звертаючись згідно зі звичаєм до молоді, хворих, похилих віком і молодят, Папа сказав: «Вчора ми святкували урочистість святого Йосифа, покровителя Вселенської Церкви. Я хотів би разом з вами ввірити його заступництву Церкву й увесь світ, а особливо всіх татів, які мають у ньому особливий приклад для наслідування». Закликавши у цьому контексті ввіряти заступництву святого Йосифа також населення стражденної України та Святої Землі, він додав: «І ніколи не забуваймо про те, що війна – це завжди поразка. В стані війни неможливо рухатися вперед. Ми повинні докладати всі зусилля для того, щоб вести переговори з метою покласти край війні. Молімося за це», – закликав Святіший Отець.