Пастирський лист владики Степана, Екзарха Донецького УГКЦ, до вірних Донецького екзархату
  • Втр, 02/02/2016 - 16:47

Дорогі брати і сестри! Як вже було повідомлено ЗМІ,  в Донецьку 29 січня цього року було проведено мітинг біля катедрального собору Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ. Ціль проведення мітингу - боротьба із сектами. Але була й інша ціль в організаторів мітингу - залякати наших вірних. Репресовану більшовиками УГКЦ зараховано до сект. Церкву, яка була більше як п’ятдесят, років в підпіллі і вистояла, і яка дала велике число мучеників та ісповідників віри, які є відомі цивілізованому  світу,  названо такою, яка голосить єретичну науку.

Але пригляньмося до написів на плакатах.

«Нет сектам в ДНР» «Греко - католическая церковь - проводник антиреспубликанской деятельности»,  «Хватит призывать к беспорядку в республике», «Прекратите гонение на православных», «Скажем «нет» вере, благословляющей войну на Донбассе».

Ось такі лозунги були написані й роздані людям. А в  youtube показано,  як беруть інтерв’ю в жінки, яка тримає плакат і на питання, що вона може сказати відповідає: « Греко-католическая Церьков… пауза… не любит русских». Здається, що машина часу повернула нас в минуле на шістдесять років.

Наша Церква переслідує православних?

 Церква, яка хоче донести Слово Боже до людей, незалежно якої національності і віровизнання, є остаточною ціллю голошення Слова Божого, яке є Любов. Любов  - основна прикмета Бога. Бог є любов! Кожна людина, яка приходить на світ, призначена до вічного життя і є братом і сестрою нам в Христі. Проголошення таких лозунгів, це доказ незнання основних правд християнської віри.

Я думаю, що кожен, хто приходив на богослужіння до нашого храму в Донецьку, може підтвердити аполітичність проповідей. А харитативна допомога УГКЦ на цих теренах уділяється всім, хто звертається до священика. Я, особисто, хотів ввести російську мову в окремі богослужіння, щоб їх краще розуміло місцеве населення.

Дорогі брати і сестри в Христі!

Молімось, щоб всемогутній Бог влив в серця наші любов, сила якої є більшою від руйнівної сили наймогутнішої зброї. Тільки в любові між людьми, в будь-якій людській спільноті, ми можемо знайти очікуване щастя.

Хай всіх нас благословить Господь

+ Степан (Меньок) Екзарх Донецький УГКЦ