Перша католицька школа імені бл. Карла Акутіса
  • Птн, 01/10/2021 - 12:58

В австралійській єпархії Вільканніа-Форбс оголосили про плани відкрити першу католицьку школу К-12 імені блаженного Карла Акутіса. Місцевий єпископ наголосив, що дуже важливо, щоб ця школа жила щоденною молитвою і Євхаристією. «Завдяки цьому усі учні матимуть нагоду збудувати глибокі дружні відносини з Ісусом», - зазначив він.

Єпископ пояснив, що його єпархія хоче надати своїй новій школі небесного покровителя, котрий надихатиме дітей своєю вірою. Варто зазначити, що бл. Карло Акутіс чудово для цього підходить, адже він не лише був підлітком, комп’ютерним генієм, але й в центрі його життя була Євхаристія.

По дорозі до школи Карло часто затримувався, щоб помолитись перед Пресвятими Тайнами. Єпископ Макбет-Грін звертає увагу, що серцем школи має бути власне каплиця, в якій учні зможуть відвідувати Ісуса в табернакулюм. Він глибоко переконаний, що звернення більшої уваги на Євхаристію може забезпечувати духовну віднову католицького виховання.

«Ми повинні оживити нашу молодь любов’ю до Господа», - наголошує єпископ, котрий нещодавно завершив програму модернізації релігійної освіти у своїй єпархії, щоб допомогти учням пізнавати доктрини католицької віри, а також життя вірою в тісних відносинах з Ісусом.

Оскільки технології вже відіграють важливу роль в класі, єпископ хоче, щоб його учні навчились використовувати технології в рівнозважений спосіб, щоб віртуальний світ не замінив справжніх відносин і суспільства.

Відкриття школи імені бл. Карло Акутіса заплановане на 2024 рік.